Innovationsnod Hållbar vindkraft i Dalarna

Ett vindkraftsverk mot skyn

Länsstyrelsen har fått beviljat projektmedel från Energimyndigheten för att skapa en innovationsarena för hållbar vindkraft i länet.

Detta sker på tre nivåer:

  • Mikrolokalt genom att involvera lokalsamhällen i utveckling av nya verksamheter
  • Lokalt genom att aktivera näringslivet inför byggfasen
  • Regionalt genom att skapa samverkan för utveckling av produkter kring vindkraften.

Aktuellt – januari 2022

Innovationsnod Vindkraft Dalarna har startat arbetet med att aktiverar näringslivet i länet i samband med vindkraftsetableringar i Dalarna. Först ut är kommunerna Smedjebacken, Ludvika, Hedemora och Avesta där vindkraftsparker börja byggas under 2022.  

Tillsammans med kommunernas näringslivskontor och vindkraftsföretagen startas verksamheten med information till företagen i kommunerna om vilka tjänster som behövs och hur de kan erbjudas. Syftet är också att skapa ett företagsnätverk över kommungränserna och dra nytta av varandra i regionen.  Insatserna samordnas av Samarkand2015 AB och målet är att nyttja pågående vindkraftsetableringar för ökad tillväxt och innovation i länet.

Om projektet

Projektet pågår till 31 december 2022 och är ett samarbete mellan Länsstyrelsen Dalarna, Region Dalarna, Hela Sverige ska leva Dalarna och AB Samarkand2015.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.