27 april: Räcker elen?

Elstolpe

Den 27 april arrangeras en digital regional konferens om elförsörjningen i Dalarna. Vid konferensen kommer en studie att presenteras som visar scenarier för framtida elanvändning och vad det betyder för de lokala och regionala elnäten i Dalarna.

Här finns hela programmet publicerat: Program Räcker elen

Studien har gjorts av Dalarnas elnätbolag i samarbete med näringsliv och regionala utvecklingsaktörer. Arbetet har samordnats av länsstyrelsen.

För att nå beslutade energi- och klimatmål, så behöver många verksamheter växla över från fossil energi till el. Den ökade elektrifieringen gör att elanvändningen kommer att öka kraftigt.

Om elektrifieringen ska lyckas, så krävs att elbranschen går före och gör den möjlig genom tillräcklig kapacitet i elnäten och i leveransen av trygg konkurrenskraftig el. Utmaningarna är många, inte minst att klara större effekttoppar.

Vid konferensen presenteras även den färdplan som aktörerna enats om, med prioriterade åtgärder för att möta utmaningarna.

Anmäl dig till Räcker elen senast den 16 april på länsstyrelsens hemsida.

Om du vill anmäla dig efter 16 april: Skicka e-post till marit.ragnarsson@lansstyrelsen.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.