Energiintelligent Dalarna

Ett nätverk för dig som är intresserad av energi-och klimatfrågor i Dalarna

Energiintelligent Dalarna, EID

Energiintelligent Dalarna är ett nätverk för alla aktörer i länet som är involverade i eller intresserade av energi-och klimatfrågor.

Energiintelligent Dalarna etablerades 2006. Vår vision är ett energiintelligent och klimatsmart Dalarna som bidrar till en hållbar utveckling på global nivå – samverkan för grön utveckling.

På den här hemsidan delar vi med oss erfarenheter, information, rapporter och aktuella händelser inom området.

Nyheter

Personer står uppradade. Några håller i diplom och dalahästar.

Föregångare inom klimat och energi utnämndes till Dalapiloter

En församling, ett sågverk och en betongindustri utnämndes under fredagen till Dalapiloter för grön utveckling. Det betyder att de utgör goda exempel genom sitt framgångsrika arbete på energi- och klimatområdet. Utnämingen skedde under en ceremoni i länsresidenset i Falun, ledd

en kurva

Platta kurvan för el

Inför vintern krävs att alla el-användare hjälps åt att kapa effekttoppar för att minska risken för bortkoppling och förhindra extrema priser. Därför lanserar Energiintelligent Dalarna kampanjen”Platta kurvan för el”med uppmaningen till alla att minska sin elanvändning under morgon-toppen 7-9 och eftermiddagstoppen 17-19. Det

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.