Energiintelligent Dalarna

Ett nätverk för dig som är intresserad av energi-och klimatfrågor i Dalarna

Energiintelligent Dalarna, EID

Energiintelligent Dalarna är ett nätverk för alla aktörer i länet som är involverade i eller intresserade av energi-och klimatfrågor.

Energiintelligent Dalarna etablerades 2006. Vår vision är ett energiintelligent och klimatsmart Dalarna som bidrar till en hållbar utveckling på global nivå – samverkan för grön utveckling.

På den här hemsidan delar vi med oss erfarenheter, information, rapporter och aktuella händelser inom området.

Nyheter

Vindsnurra över några grantoppar. Himlen bakom är blå.

Ny plattform för leverantörer till vindkraft

Länsstyrelsen Dalarna har fått finansiering från Energimyndigheten för att driva projektet Innovationsnod vindkraft. Tillsammans med Region Dalarna, Hela Sverige Dalarna och det regionala utvecklingsbolaget Samarkand2015 vill man stimulera insatser som skapar mervärden lokalt för företag och befolkning där vindkraftsparker byggs.

lastbil som åker längst en skogsväg

Stort intresse för elektrifieringspiloter

12 företag har ansökt om stöd från Energimyndigheten för att anlägga 22 laddplatser för tunga fordon och 2 vätgastankstationer i Dalarna. Regeringen har avsatt 1,5 miljarder kronor för att stödja elektrifieringen av tung trafik i hela landet. Intresset har varit

Mora kommun systematiska klimatmål till 2030

Mora kommun har beslutat om väl genomarbetade energi- och klimatmål för 2030, både för den egna organisationen och för hela den geografiska kommunen. Energi- och klimatmålen finns med som ett av tio prioriterade områden i hållbarhetsstrategin ”Hållbara Mora” och utgör

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.