Besluta om egna mål och ta fram en färdplan för er organisation

alt=””

Klimatomställningen är nu en av de starkaste motorerna som driver näringslivet framåt. Vi uppmanar alla att anta egna ambitiösa mål och planer för att nå energi- och klimatmålen.
För att nå målen behöver vi helt fasa ut fossil energi, effektivisera vår energianvändning och producera mer förnybar energi samtidigt som det krävs en mer hållbar konsumtion. Med smarta lösningar och företag som ser vinsten i att investera i grön omställning så är detta fullt möjligt.

Men krismedvetenheten behöver omvandlas till konkret handling hos varje person, i varje organisation, kommun och företag. Var och en av oss behöver bli klimatledare som bidrar till att lösa det problem vi alla har ett ansvar för.

Vad som händer med klimatet är till stor del upp till oss själva! Allt vi gör från nu och framåt spelar roll. Det är NU det gäller!

Dela med er av era mål och färdplaner

Har din organisation beslutat om mål för minskad klimatpåverkan och en plan för hur målen ska nås?

Rapportera dem gärna här genom att fylla i formuläret nedan. Genom att publicera goda exempel kan vi inspirera andra att besluta om liknande åtgärder.

Mål och färdplaner

Hållbara Mora - energi- och klimatmål för 2030

Representant från Spendrups tar emot Dalapilot-häst med landshövdingen i bakgrunden

Spendrups bryggeri - fossilfria 2025

Lastbil som drivs av gas. Foto.

MaserFrakt - fossilfria transporter 2030

Miljösymboler och texten 2030. Illustration.

Borlänge - klimatneutral 2030

alt=””

Vill du bidra med din färdplan?

Ditt företags mål »

Fler exempel på färdplaner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.